Главная » Женская рубрика » Отношения » Ваше життя. Чи несете ви за нього відповідальність?

Ваше життя. Чи несете ви за нього відповідальність?

Все, що з’явилося у вашому житті, і люди, і події
стали реальні лише тому, що ви їх намалювали. І
саме від вас залежить що робити з ними далі.
(Річард Бах)

Чи може хтось сильніше впливати на здоров’я людини, ніж вона сама? Питання, звісно, риторичне. Однак апріорі людина не може бути здоровою, якщо з дитинства вона увібрала в себе принципи раба (основою чого — безвідповідальність). Наше здоров’я —  це не лише фізичне, а ще і духовне та соціальне благополуччя. Ми не хочемо брати відповідальність за власне життя, зазвичай, перекладаючи провину за всі негаразди на  злодійку-долю, поганих батьків, нещасне кохання, державу, сусідів, начальників … і так далі, за списком.

Насправді наші проблеми починають вирішуватися лише тоді, коли ми скидаємо з себе рабські пута. Це дуже не просто зробити людям, яким з покоління в покоління насаджували установки та стереотипи, однак дуже важливо.

У житті не буває нічого просто так. Ми завжди робимо власний вибір, в кожну хвилину свого життя. Перед тим, як починати скаржитися на долю, подумайте:

  • Хто винен у ситуації, що склалася? Це результат вашого вибору, ваших вчинків, думок і слів?
  • У чому ви зробили помилку? Як її виправити?
  • Чому про себе забули? Хто заважав любити себе?
Відповідальність

© Marc Barker https://www.flickr.com/photos/69108241@N00

Якщо ви знайшли відповіді на ці питання, то прийшов час діяти. Єдиний вихід — почати з себе! Це повинен бути усвідомлений вибір! Необхідно зрозуміти, що життя у нас одне, і  те, як ми живемо, залежить тільки від нас самих, не від інших людей, не від чарівника, який невідомо коли прилетить на своєму вертольоті (і чи прилетить взагалі), а від власної волі, від докладених зусиль.

Просто візьміть відповідальність за обставини на себе — і пам’ятайте, ви їх контролюєте! Можна змінити все, що вас не влаштовує. Не втрачайте право вибору, а змініть ставлення до подій.

Потрібно, нарешті, прийняти тверде рішення взяти відповідальність за своє життя на себе. Відповідальність за всі білі і чорні смуги у вашій долі. Щоранку, вголос, вимовляєте для себе це твердження до тих пір, поки не приймете його як істину.

Друге. Відповідальність за власне життя — розуміння того за що ми відповідаємо, а за що не відповідаємо. Важливо вміти спілкуватися з людьми, відмовити або прийняти відмову так, щоб не розірвати відносин і не образити — складно, але потрібно до цього прагнути. Так як це прояв відповідальної поведінки.

Третє. Ваше здоров’я у ваших руках. Візьміть відповідальність за свій організм, піклуйтеся про нього, любіть його і незабаром помітите позитивні зміни.

Важливо, позбавитися від страхів, особливо перед усім невідомим. Будьте чесними, не бійтеся нового. Пам’ятайте, наскільки ви чесні перед собою, настільки і відповідальні. І на останок, не потрібно картати себе за невдачі — це абсолютно марно. Просто візьміть відповідальність за обставини на себе — і пам’ятайте, ви їх контролюєте! Можна змінити все, що вас не влаштовує. Не втрачайте право вибору, а змініть ставлення до подій.


  ПОДПИСЫВАЙТЕСЬ НА НАШИ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛЫ О ЗДОРОВЬЕ ПО АЮРВЕДЕ  🙏 Ayurveda_UA

АЮРВЕДА UA
https://t.me/ayurvedaua

Первый Телеграм канал на украинском языке о здоровом образе жизни с помощью Аюрведы и других восточных медицинских систем. Самая выборочная и полезная, интересная и актуальная информация для достижения идеального здоровья.

Ayurveda_Portal

АЮРВЕДА ПОРТАЛ
https://t.me/ayurveda_rosa

Наш второй, международный русскоязычный Телеграм-канал для любителей аюрведы всего мира. Двуязычным согражданам рекомендуем подписаться на оба канала.

Вы узнаете много интересного и полезного : статьи, видео, интервью, афоризмы, рекомендации, рецепты вегетарианской кухни, и все то, что поможет вам получить проверенные тысячелетние знания о психическом и физическом здоровье человека.

Аюрведа – древнейшая наука не только о том, как жить без болезней, но и о том, как стать эффективным и счастливым. Уникальное знание себя, работы тела, которое полезно для вас. Наверное, самая важная информация в нашей жизни.

Переходите по ссылкам, знакомьтесь с секретами аюрведы. Обязательно подписывайтесь, будьте здоровы и счастливы, дорогие друзья!

Автор: Роса ТВ
Теги
5 способов стать счастливее без антидепрессантов
6 способов повысить жизненную энергию
30 ПРИНЦИПОВ МУДРОЙ ЖИЗНИ
Полюбить себя: простой план действия
Две стороны Луны
Шри Шри Рави Шанкар: "Высшие отношения"
Медитация для исполнения желаний
Для счастья достаточно отпустить 20 вещей
Нет ничего, что может произойти с человеком, чего я, будучи тоже человеком, не могу с ним разделить
Джон Уэлвуд “Близкие отношения как горнило духовного пробуждения”
Счастье внутри – ТОП 27
Молитва любви к себе
Где найти запас энергии
Тренер осознанности Лада Петухова: «Мы не можем быть счастливыми, пока пытаемся убежать от себя. Ког...
Никогда не помогай слабым!
Как справиться с дурными мыслями: 7 приемов

Login


Lost your password?

РОСА ТВ - МІЖНАРОДНИЙ ПОРТАЛ ЗДОРОВЬЯ, АЮРВЕДИ ТА ДУХОВНИХ ПРАКТИК

 Виберіть, будь-ласка, мову перегляду та закрийте вікно хрестиком

  EnglishFrenchGermanItalianPolishRussianSpanishUkrainian