Главная » Мир » Искусство » Прикраса міст: живі графіті Анни Гарфорд

Прикраса міст: живі графіті Анни Гарфорд

Сьогодні ми познайомимося з графіті на стінах, однак не звичайних. Живі графіті — це справжнє мистецтво, яке по достоїнству оцінять, чи вже оцінили, захисники довкілля. Термін «графіті» походить від від італійського слова grafficare — дряпати, дослівно «надряпані».  Під цим поняттям розуміють будь-які неофіційні публічні тексти, разом із сучасними. Та більше, саме сучасні привертають увагу вчених і журналістів, тому в свідомості людини нашого часу зі словом графіті асоціюється передусім добре відомий їм розпис будинків, прогонів на поверхах тощо.

Анна Графорт живі графіті

Анна Графорт © blackbettyblog.com

Виявляється, графіті — явище надзвичайно давнє. Воно зустрічаються археологами в багатьох культурах різних епох та континентів. Однак, зараз не про це. Адже нашу увагу привернули особливі написи відомої британської художниці Анни Гарфорд. Вона вигадує незвичайні графіті, що нагадують про важливість турботи про довкілля та екологічну ситуацію сучасного світу. Витончені геометричні візерунки, оригінальні орнаменти і написи зроблені з живого моху, який відмінно приживається на будь-яких поверхнях.

анна гарфорт живі графіті

Urban Fox від Анни Графорт © flickr.com

Анна Гарфорд починала створювати свої інсталяції з різноманітної сировини, використовуючи для малюнків не тільки рослини, але й матеріали, що пройшли вторинну переробку. У числі її попередніх робіт — стіни, прикрашені фігурами, зробленими з газетного паперу, опалого листя і згорнутих у трубочку журнальних сторінок. Тепер автор зосередилася виключно на інсталяціях з моху. Вони мають дивно-приємну текстуру, що викликає бажання доторкнутися до написів рукою, і насичений зелений колір, якого часом так не вистачає в сучасних мегаполісах.

Анна Графорт живі графіті

Інсталяція на Лондонському архітектурному фестивалі 2010 р. Анни Графорт © squireandpartners.com

В одному зі своїх інтерв’ю, на питання, що дівчина любить найбільше у роботі з природними матеріалами Гарфорд відповіла:

«Я насолоджуюся тактильними відчуттями від роботи з органічними матеріалами і вчуся створювати з них щось інше. Без шкідливих токсинів або отруйних газів. Крім того, це заняття дає можливість опинитися у цікавих місцях і працювати за комісійні по всій Європі. Але перш за все, моє заняття дійсно отримує позитивний відгук, люди люблять мої проекти!»

Ось бачите, як відмінно все складається — для деяких графіті — це просто хобі чи спосіб самовираження, для Анни — це хобі, можливість зробити світ кращим, заробити грошей, побачити світ і отримати визнання від оточуючих людей!

Художниця захоплюється АРТ-мистецтвом і постійно шукає нові шрифти, якими будуть виконані написи на стінах. У числі нових інтересів Анни — створення оригінальних візерунків і патернів, які будуть оживляти вигляд міського середовища.


  ПОДПИСЫВАЙТЕСЬ НА НАШИ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛЫ О ЗДОРОВЬЕ ПО АЮРВЕДЕ  🙏 Ayurveda_UA

АЮРВЕДА UA
https://t.me/ayurvedaua

Первый Телеграм канал на украинском языке о здоровом образе жизни с помощью Аюрведы и других восточных медицинских систем. Самая выборочная и полезная, интересная и актуальная информация для достижения идеального здоровья.

Ayurveda_Portal

АЮРВЕДА ПОРТАЛ
https://t.me/ayurveda_rosa

Наш второй, международный русскоязычный Телеграм-канал для любителей аюрведы всего мира. Двуязычным согражданам рекомендуем подписаться на оба канала.

Вы узнаете много интересного и полезного : статьи, видео, интервью, афоризмы, рекомендации, рецепты вегетарианской кухни, и все то, что поможет вам получить проверенные тысячелетние знания о психическом и физическом здоровье человека.

Аюрведа – древнейшая наука не только о том, как жить без болезней, но и о том, как стать эффективным и счастливым. Уникальное знание себя, работы тела, которое полезно для вас. Наверное, самая важная информация в нашей жизни.

Переходите по ссылкам, знакомьтесь с секретами аюрведы. Обязательно подписывайтесь, будьте здоровы и счастливы, дорогие друзья!

Автор: Роса ТВ
Теги
Анатолій Гернаденко та Володимир Павловский (гурт «The SNOW»)
Співачка Галина Тельнюк
Music Room vol.8. EMOTION
10 простых способов как спасти планету
Carte Blanche. Music Room vol.4
Арт-терапия
10 фильмов, от которых становится хорошо на душе
Мультиинструменталист Алексей Кабанов
Менди - роспись хной
Фильмы c новогодним настроением
Тирувилаядал ("Игры Шивы") 1965
27 фото, которые доказывают, что мы в опасности
Цадики
А. Тарковский о смысле жизни,об искусстве,о кино...
История успеха проекта INSIGHT: от встреч в сети до создания экофермы
Женщины поглощают и хранят в себе ДНК всех мужчин, с которыми они переспали

Login


Lost your password?

РОСА ТВ - МІЖНАРОДНИЙ ПОРТАЛ ЗДОРОВЬЯ, АЮРВЕДИ ТА ДУХОВНИХ ПРАКТИК

 Виберіть, будь-ласка, мову перегляду та закрийте вікно хрестиком

  EnglishFrenchGermanItalianPolishRussianSpanishUkrainian