Главная » Мир » Искусство » Селфі – модна тенденція чи діагноз?

Селфі – модна тенденція чи діагноз?

Чи доводилося вам стикатися з ситуацією, коли дуже хочеться відобразити себе на тлі гарних місць, з якою-небудь знаменитістю або просто в красивому вбранні, а попросити натиснути на кнопочку фотоапарата або смартфона немає у кого? Можливо, подібні обставини і стали причиною збільшеної популярності явища селфі. Це вид фотографій чи автопортрет, зроблений самостійно за допомогою камери смартфону чи веб-камери.

Поглянемо у ретроспективу. Виявляється, жанр автопортрету далеко не новий. Він був популярний упродовж багатьох років, змінювалися лише стилі, способи і матеріали. Вперше селфі було зроблено групою веселих чоловіків у 1920 році. Але набуло широкої популярності це явище лише на початку 2010-х років через поширення мобільних пристроїв з фотокамерами та розвитком мобільних додатків, таких як Instagram. А вже у 2013 році селфі назвали словом року в США й своєрідним трендом.

Відтепер фанати селфі  — фотографій можуть вважатися в США не зовсім здоровими людьми. Фахівці в області психіатрії вже присвоїли одержимості зйомкою селфі власну назву — «selfitis».

Однак, якщо на початку цей жанр фотографій сприймали більше як необхідність, то сьогодні це вже є справжня одержимість. Приміром, Еліза Дулі – зірка Instagram, у неї 263 тисячі підписників, які прискіпливо слідкують за кожним її постом, твітом або селфі. Та, нещодавно, жінка визнала, що при цьому вона зовсім не вміє спілкуватися в реальному світі.

селфи

Селфі — модна тенденція чи діагноз?

Психологи США вже забили на сполох. Адже селфі —  набуло статусу справжнісінької одержимості у молоді. Американська асоціація психіатрів навіть зарахувала залежність від зйомки автопортретів, з подальшим викладанням знімка в інтернет до психічного розладу. Відтепер фанати селфі  — фотографій можуть вважатися в США не зовсім здоровими людьми. Фахівці в області психіатрії вже присвоїли одержимості зйомкою селфі власну назву — «selfitis».

Психологи розробили власні критерії, за якими можна відрізнити простих любителів похвалитися собою від одержимих. Так, одержимі зйомкою «селфітісти» роблять автопортрети і викладають їх в соцмережу не менше 3 разів на день.

Дієвого лікування від такого нав’язливого розладу поки що не винайшли. Психологи дають лише кілька порад, як не допустити розвитку селфі-залежності, з-поміж них:

  • Встановити ліміт, наприклад одне селфі на тиждень. Ввечорі вимикати свій смартфон;
  • Більше часу проводити з друзями та рідними у реальному спілкуванні;
  • Знайти якийсь інтерес у житті, який стане для Вас альтернативою селфі та інтернету.

І найголовніше, пам’ятайте ваше життя проходить тут і тепер, а не в соціальній мережі. Тож, цінуйте кожну хвилинку і насолоджуйтесь реальним спілкуванням та справжніми емоціями.


  ПОДПИСЫВАЙТЕСЬ НА НАШИ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛЫ О ЗДОРОВЬЕ ПО АЮРВЕДЕ  🙏 Ayurveda_UA

АЮРВЕДА UA
https://t.me/ayurvedaua

Первый Телеграм канал на украинском языке о здоровом образе жизни с помощью Аюрведы и других восточных медицинских систем. Самая выборочная и полезная, интересная и актуальная информация для достижения идеального здоровья.

Ayurveda_Portal

АЮРВЕДА ПОРТАЛ
https://t.me/ayurveda_rosa

Наш второй, международный русскоязычный Телеграм-канал для любителей аюрведы всего мира. Двуязычным согражданам рекомендуем подписаться на оба канала.

Вы узнаете много интересного и полезного : статьи, видео, интервью, афоризмы, рекомендации, рецепты вегетарианской кухни, и все то, что поможет вам получить проверенные тысячелетние знания о психическом и физическом здоровье человека.

Аюрведа – древнейшая наука не только о том, как жить без болезней, но и о том, как стать эффективным и счастливым. Уникальное знание себя, работы тела, которое полезно для вас. Наверное, самая важная информация в нашей жизни.

Переходите по ссылкам, знакомьтесь с секретами аюрведы. Обязательно подписывайтесь, будьте здоровы и счастливы, дорогие друзья!

Автор: Роса ТВ
Теги
Следом за детьми Индиго на Землю приходят Кристальные дети
Мой путь. Доктор Дмитрий Шаменков
Тарас Шевченко "Причинна"
Горькая ошибка всех одиноких сердец
Обмануть старость: почему некоторые люди в 70 взрывают танцевальные площадки, а другие едва ходят
Hang Massive - Once Again
Жена и удача
10 типов женщин, от которых сбегают мужчины
Правила судьбы - соблюдай и будешь счастлив
Вайдья Бхагаван Дас: Аюрведа и великая тайна ума
Запретные приемы манипуляции людьми
9 медитативных формул Рэйки
Почему школьные задиры во взрослой жизни катятся по наклонной, а изгои, как правило, добиваются успе...
Как деньги влияют на наше самочувствие
10 лучших цитат Вадима Зеланда
Почему важно перестать ностальгировать по прошлому

Login


Lost your password?

РОСА ТВ - МІЖНАРОДНИЙ ПОРТАЛ ЗДОРОВЬЯ, АЮРВЕДИ ТА ДУХОВНИХ ПРАКТИК

 Виберіть, будь-ласка, мову перегляду та закрийте вікно хрестиком

  EnglishFrenchGermanItalianPolishRussianSpanishUkrainian