Главная » Блог » Міф про молоко

Міф про молоко

Міф: Хто з нас не пам’ятає знамените: «пийте, діти, молоко – будете здорові». Як би не так: базові компоненти молока – дисахарид лактоза та білок казеїн можуть бути перетравлені лише в дуже дитячому віці. Потім ферменти перестають вироблятися і молоко не перетравлюється. Ще й підчас виведення вимиває з організму необхідний кальцій. Саме тому жоден із видів ссавців, окрім людини, не споживає в дорослому віці молоко, та ще й від представників іншого біологічного виду.

Роз’яснення міфу: За даними противників споживання молока, неперетравлений казеїн стає основою для вироблення сечової кислоти, та зрештою осідає у вигляді слизу. І затоксиковує тіло. А яловичі жири приклеюються до стінок судин, що призводить до атеросклерозу. Останнє, щоправда, спростував ще Боткін – він якраз рекомендував молочні продукти як профілактику цієї хвороби. Бо в молоці багато калію, що укріплює стінки судин.

Підстави для виникнення міфу: в наш час молочна промисловість – це колосальні обсяги виробництва та грубі гроші. Однак молочні продукти уже занадто далекі від парного молока. Та й останнє не таке вже й безпечне – з надлишками гормонів та антибіотиків, які часто додають у корм худобі.

міф про молоко

Наукове обґрунтування: та чи варто відмовитися від споживання молока. У жодному разі. Найперше спростуємо відверту брехню: вся білкова складова молока повністю розщеплюється до амінокислот, що засвоюються в тонкому кишківнику. Та й харчовий тракт людини облаштований так, що вся їжа – перетравлена вона чи ні, все рівно покидає тіло – єдиним, усім відомим способом. І ніде не осідає – бо покинути харчовий тракт без переварювання неможливо, а перистальтика не дозволить йому затриматися в кишківнику. Більше того – ще Ілля Мечников стверджував, що молочнокислі та біфідобактерії активно пригнічують процеси загнивання в товстому кишківнику – а значить і сприяють травленню та правильному відведенню продуктів життєдіяльності. З лактозою складніше – так є певна кількість людей що мають на неї непереносимість. Це обумовлено генетично, але таких індивідів дуже небагато – менше 15-ти відсотків із усіх наших сучасників. І ця властивість не виникає з віком – вона або є з самого початку, або її немає. Точно в молоці є кальцій і фосфор для кісток та зубів, непоганий набір вітамінів та фолієва кислота – жінки, що були вагітними, зрозуміють.

Отже – з чого починали – тим і закінчимо: пийте молоко – будете здорові. Тут ключове слово «молоко» – бо сніжно-білі розчини в паперових пакетиках, що продаються в супермаркетах під назвою «Молоко» до корови чи кози мають лише віддалений стосунок. Промислове виробництво молока з його пастеризацією та стерилізацією вбиває саме життя в цьому поживному продукті. Тож пити таке молоко варто лише з дуже великої скрути.


  ПОДПИСЫВАЙТЕСЬ НА НАШИ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛЫ О ЗДОРОВЬЕ ПО АЮРВЕДЕ  🙏 Ayurveda_UA

АЮРВЕДА UA
https://t.me/ayurvedaua

Первый Телеграм канал на украинском языке о здоровом образе жизни с помощью Аюрведы и других восточных медицинских систем. Самая выборочная и полезная, интересная и актуальная информация для достижения идеального здоровья.

Ayurveda_Portal

АЮРВЕДА ПОРТАЛ
https://t.me/ayurveda_rosa

Наш второй, международный русскоязычный Телеграм-канал для любителей аюрведы всего мира. Двуязычным согражданам рекомендуем подписаться на оба канала.

Вы узнаете много интересного и полезного : статьи, видео, интервью, афоризмы, рекомендации, рецепты вегетарианской кухни, и все то, что поможет вам получить проверенные тысячелетние знания о психическом и физическом здоровье человека.

Аюрведа – древнейшая наука не только о том, как жить без болезней, но и о том, как стать эффективным и счастливым. Уникальное знание себя, работы тела, которое полезно для вас. Наверное, самая важная информация в нашей жизни.

Переходите по ссылкам, знакомьтесь с секретами аюрведы. Обязательно подписывайтесь, будьте здоровы и счастливы, дорогие друзья!

Автор: Василь Куртяк
Теги
Фенхель - домашнее средство аюрведы
Почему не работают «рецепты счастья»
Воспаление горла (фарингит). Аюрведа
Чудо-напиток для полного обновления кишечника и не только!
Веганский сыр
Аюрведа и секс
Продукты в благости
Индийские специи и их использование
Ученые доказали, дефицит этих минералов приводит к мигрени, усталости и не только
Знахарские методы лечения зубов
Как сохранить здоровье надпочечников
Салат по турецки с баклажанами
Ужинать по Аюрведе
Пищеварительный огонь - на тибетском Ме-дро, на санскрите Агни
Что такое Аюрведа? Основные понятия
Мистецтво омолодження по Аюрведі

Login


Lost your password?

РОСА ТВ - МІЖНАРОДНИЙ ПОРТАЛ ЗДОРОВЬЯ, АЮРВЕДИ ТА ДУХОВНИХ ПРАКТИК

 Виберіть, будь-ласка, мову перегляду та закрийте вікно хрестиком

  EnglishFrenchGermanItalianPolishRussianSpanishUkrainian