Главная » Статьи » Здоровье » Як тренуватися, якщо на вулиці жарко?

Як тренуватися, якщо на вулиці жарко?

Як тренуватися влітку? Розпал жаркого сезону – це не привід відмовлятися від тренування, однак потрібно бути більш уважним до власного здоров’я. Якщо одне тренування у звичних температурних умовах може здаватися легким, то виснажлива спека буде подвійним навантаженням для вашого організму. Це виникає з-за того, що нашому тілу потрібно в декілька разів більше ресурсів, аби охолодитися. Наступні поради для тих, хто хоче зробити своє тренування ефективним та не зашкодити власному здоров’ю:

Тренуватися

Вода

Слід пам’ятати, що відчуття спраги виникає коли организм зневоднений. А тому важливо постійно до і під час тренування пити негазовану воду маленькими порціями. Окрім рідини, при потовиділенні з нашого організму виходять солі та мінерали. Тож слідкуйте за своїм харчуванням. Воно повинно бути збалансованим, багатим на вітаміни та мінерали.

Але варто зменшити порції і обмежити вживання солодкого та випічки. Обов’язково слід їсти тiльки, коли ви зголоднiли. Наприклад, зранку вівсянку з сухофруктами або йогурт з горіхами. В обід сміливо можна з’їсти рис або гречку з маслом, якщо дуже любите, можна і невеличку порцію картоплі з’їсти, але відвареної. На вечерю ваша порція їжі має бути найменшою.

Тренуватися

Одяг

Він повинен легко пропускати повітря і швидко висихати. А також бути вільним, не обмежувати ваші рухи, максимально відбивати сонячні промені. Фахівці рекомендують використовувати бавовняні та льняні тканини. Не слід забувати про головний убір, який захищатиме голову і очі від інтенсивної сонячної радіації. Все це є в будь-якому магазині спортивного одягу.

Пам’ятайте, важливо не те, який вид навантажень Ви обрали. Важливий грамотний підхід  до тренування.

У спекотну пору року оптимальним варіантом, звичайно, будуть водні тренування. Якщо такої можливості немає, то краще займатися рано-вранці, ввечері, у тих місцях, де є тінь. Наприклад, парк або ліс. Не треба перенавантажуватись, краще, якщо займатись ви будете не бiльше нiж у пiв сили. Під час тренувань не рекомендується обливатися холодною водою, оскільки після відчуття бадьорості швидко наступає млявість і розслаблення. До того ж навіть у 30-40 градусну спеку можна захворіти. Пам’ятайте, важливо не те, який вид навантажень Ви обрали. Важливий грамотний підхід  до тренування, який повинен бути заснований на тих знаннях, про які ми розповіли.

Хороших тренувань!


  ПОДПИСЫВАЙТЕСЬ НА НАШИ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛЫ О ЗДОРОВЬЕ ПО АЮРВЕДЕ  🙏 Ayurveda_UA

АЮРВЕДА UA
https://t.me/ayurvedaua

Первый Телеграм канал на украинском языке о здоровом образе жизни с помощью Аюрведы и других восточных медицинских систем. Самая выборочная и полезная, интересная и актуальная информация для достижения идеального здоровья.

Ayurveda_Portal

АЮРВЕДА ПОРТАЛ
https://t.me/ayurveda_rosa

Наш второй, международный русскоязычный Телеграм-канал для любителей аюрведы всего мира. Двуязычным согражданам рекомендуем подписаться на оба канала.

Вы узнаете много интересного и полезного : статьи, видео, интервью, афоризмы, рекомендации, рецепты вегетарианской кухни, и все то, что поможет вам получить проверенные тысячелетние знания о психическом и физическом здоровье человека.

Аюрведа – древнейшая наука не только о том, как жить без болезней, но и о том, как стать эффективным и счастливым. Уникальное знание себя, работы тела, которое полезно для вас. Наверное, самая важная информация в нашей жизни.

Переходите по ссылкам, знакомьтесь с секретами аюрведы. Обязательно подписывайтесь, будьте здоровы и счастливы, дорогие друзья!

Автор: Роса ТВ
Теги
10 причин, по которым нам стоит обниматься минимум 8 раз в день
7 проблем, с которыми бананы справляются лучше всяких таблеток
SKY JUMPING - БОЛЬШЕ ЧЕМ ФИТНЕС!
Масала Чай
Психосоматика: скажите, что у вас болит, и я отвечу, где у вас проблемы в жизни
Ведические рекомендации для женщин, стремящихся накопить силу
Откуда черпать энергию зимой: советы тибетского врача
Переходим на весну с Аюрведой. Советы для женщин
Как быть здоровой и счастливой: советы тибетского врача Пунцог Вангмо
Геннадий Кирица: Аюрведа на каждый день. День 1, часть 2
Геннадий Кирица: Аюрведа на каждый день. День 1, часть 3
Девять очистительных дыханий
Элементы аюрведы: распорядок дня
15 самых вредных вещей, которые убивают твою эрекцию
Простой способ понять теорию Трех дош
Вирусы сознания. Как Роберт Дилтс вылечил свою мать

Login


Lost your password?

РОСА ТВ - МІЖНАРОДНИЙ ПОРТАЛ ЗДОРОВЬЯ, АЮРВЕДИ ТА ДУХОВНИХ ПРАКТИК

 Виберіть, будь-ласка, мову перегляду та закрийте вікно хрестиком

  EnglishFrenchGermanItalianPolishRussianSpanishUkrainian