Главная » Мир » Искусство » Селфі – модна тенденція чи діагноз?

Селфі – модна тенденція чи діагноз?

Чи доводилося вам стикатися з ситуацією, коли дуже хочеться відобразити себе на тлі гарних місць, з якою-небудь знаменитістю або просто в красивому вбранні, а попросити натиснути на кнопочку фотоапарата або смартфона немає у кого? Можливо, подібні обставини і стали причиною збільшеної популярності явища селфі. Це вид фотографій чи автопортрет, зроблений самостійно за допомогою камери смартфону чи веб-камери.

Поглянемо у ретроспективу. Виявляється, жанр автопортрету далеко не новий. Він був популярний упродовж багатьох років, змінювалися лише стилі, способи і матеріали. Вперше селфі було зроблено групою веселих чоловіків у 1920 році. Але набуло широкої популярності це явище лише на початку 2010-х років через поширення мобільних пристроїв з фотокамерами та розвитком мобільних додатків, таких як Instagram. А вже у 2013 році селфі назвали словом року в США й своєрідним трендом.

Відтепер фанати селфі  — фотографій можуть вважатися в США не зовсім здоровими людьми. Фахівці в області психіатрії вже присвоїли одержимості зйомкою селфі власну назву — «selfitis».

Однак, якщо на початку цей жанр фотографій сприймали більше як необхідність, то сьогодні це вже є справжня одержимість. Приміром, Еліза Дулі – зірка Instagram, у неї 263 тисячі підписників, які прискіпливо слідкують за кожним її постом, твітом або селфі. Та, нещодавно, жінка визнала, що при цьому вона зовсім не вміє спілкуватися в реальному світі.

селфи

Селфі — модна тенденція чи діагноз?

Психологи США вже забили на сполох. Адже селфі —  набуло статусу справжнісінької одержимості у молоді. Американська асоціація психіатрів навіть зарахувала залежність від зйомки автопортретів, з подальшим викладанням знімка в інтернет до психічного розладу. Відтепер фанати селфі  — фотографій можуть вважатися в США не зовсім здоровими людьми. Фахівці в області психіатрії вже присвоїли одержимості зйомкою селфі власну назву — «selfitis».

Психологи розробили власні критерії, за якими можна відрізнити простих любителів похвалитися собою від одержимих. Так, одержимі зйомкою «селфітісти» роблять автопортрети і викладають їх в соцмережу не менше 3 разів на день.

Дієвого лікування від такого нав’язливого розладу поки що не винайшли. Психологи дають лише кілька порад, як не допустити розвитку селфі-залежності, з-поміж них:

  • Встановити ліміт, наприклад одне селфі на тиждень. Ввечорі вимикати свій смартфон;
  • Більше часу проводити з друзями та рідними у реальному спілкуванні;
  • Знайти якийсь інтерес у житті, який стане для Вас альтернативою селфі та інтернету.

І найголовніше, пам’ятайте ваше життя проходить тут і тепер, а не в соціальній мережі. Тож, цінуйте кожну хвилинку і насолоджуйтесь реальним спілкуванням та справжніми емоціями.


  ПОДПИСЫВАЙТЕСЬ НА НАШИ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛЫ О ЗДОРОВЬЕ ПО АЮРВЕДЕ  🙏 Ayurveda_UA

АЮРВЕДА UA
https://t.me/ayurvedaua

Первый Телеграм канал на украинском языке о здоровом образе жизни с помощью Аюрведы и других восточных медицинских систем. Самая выборочная и полезная, интересная и актуальная информация для достижения идеального здоровья.

Ayurveda_Portal

АЮРВЕДА ПОРТАЛ
https://t.me/ayurveda_rosa

Наш второй, международный русскоязычный Телеграм-канал для любителей аюрведы всего мира. Двуязычным согражданам рекомендуем подписаться на оба канала.

Вы узнаете много интересного и полезного : статьи, видео, интервью, афоризмы, рекомендации, рецепты вегетарианской кухни, и все то, что поможет вам получить проверенные тысячелетние знания о психическом и физическом здоровье человека.

Аюрведа – древнейшая наука не только о том, как жить без болезней, но и о том, как стать эффективным и счастливым. Уникальное знание себя, работы тела, которое полезно для вас. Наверное, самая важная информация в нашей жизни.

Переходите по ссылкам, знакомьтесь с секретами аюрведы. Обязательно подписывайтесь, будьте здоровы и счастливы, дорогие друзья!

Автор: Роса ТВ
Теги
Обида - стресс для всего организма
Тарас Шевченко "Тарасова ніч"
Мужчина должен полностью обеспечивать женщину, иначе он дегенерирует
Особые слова оживляют мертвые клетки
То, что делает женщину женственнее
19 ЗАПОВЕДЕЙ МАРИИ МОНТЕССОРИ ДЛЯ РОДИТЕЛЕЙ
Ошибки женщины, влияющие на её энергетику
Если мужчина не берёт ответственность за благосостояние женщины
Твоя счастливая неделя: 7 полезных правил на каждый день
Болезнь - это способ получить то, чего не получаешь без болезни
Как избавиться от негативных жизненных установок
Светлана Керимова: «Развитие сексуальности в семье» Ч. 2
37 простых жизненных мудростей
Без надежды никакое «дальше» невозможно: глубокие цитаты Харуки Мураками
Хиппи-миллиардеру Ричарду Брэнсону 63 года
Психиатр Рафаэле Морелли о главной причине, почему так сложно быть счастливыми на работе

Login


Lost your password?

РОСА ТВ - МІЖНАРОДНИЙ ПОРТАЛ ЗДОРОВЬЯ, АЮРВЕДИ ТА ДУХОВНИХ ПРАКТИК

 Виберіть, будь-ласка, мову перегляду та закрийте вікно хрестиком

  EnglishFrenchGermanItalianPolishRussianSpanishUkrainian