Главная » Женская рубрика » Отношения » Що таке блоки в тілі людини?

Що таке блоки в тілі людини?

Ніщо не проходить безслідно в житті людини. Образа, зрада, розчарування або будь-яка інша негативна подія залишає слід, який проявляється у вигляді зони напруження в нашому тілі.

Якщо розглядати блок з психологічної точки зору, то можна стверджувати, що це постійне напруження, викликане якоюсь проблемою. Блок в людському тілі з позиції анатомії — це стан, при якому відбувається скорочення тканин, а також підвищується їх жорсткість і щільність. З позиції біоенергетики — це стан, при якому енергія закупорюється в окремій ділянці тіла.

Як виникають блоки в людському тілі

Коли людина відчуває психологічне напруження або різні емоції (негативні, позитивні, сексуальні), то її тіло напружується. Якщо такі почуття мають усвідомлений характер, і людина дає їм вихід, проявляє їх, а за емоціями слідує відповідна реакція або дія, то напруга з тіла знімається.

У тому випадку, коли людина стримується і не дає виходу почуттям, і за напругою не слідує ніякої розрядки, то воно [почуття] залишається в тілі. Може статися й так, що емоції були вивільнені не до кінця, і напруга було знято частково. Внаслідок цього в людському тілі виникають блоки.

Тіло стискається не випадково; відбувається групування м’язів для того, щоб надати відповідну реакцію на зовнішнє потрясіння. Після стиснення повинне відбутися відображення стресу всіма можливими способами — фізично, психологічно і енергетично. Слід враховувати, що найбільш енергозатратним способом реагування на стрес є захист на психологічному рівні, а найменш енерговитратним — рефлекторний захист (на рівні рефлексів, умовних або безумовних).

Для відповідної реакції в певних частинах тіла накопичується енергія, наприклад, в руці для завдання удару. І якщо реакції не було, то енергія так і залишається сконцентрованою в даній ділянці тіла, і це викликає дискомфортні і хворобливі відчуття. Створений через закупорювання енергії блок залишається в тілі людини надовго. Зняти його можна або довівши дію до кінця і вивільнивши енергію, або за допомогою терапії, або блок зніметься самостійно, коли проблема перестане бути актуальною після закінчення дуже тривалого часу.

Коли людина духовно розвивається, вона здатна зробити переоцінку подій свого минулого і зняти блоки, які були викликані стресами, а це тягне за собою позитивні зміни на фізіологічному рівні. Якщо ж відбувається духовна деградація особистості, то негативні процеси в тілі, викликані блоками, стають хронічними.

блоки

Як еволюціонують блоки в людському тілі

Спочатку блок в тілі сприймається організмом як щось чужорідне. При цьому людина відчуває неприємні, дискомфортні і хворобливі відчуття.

З плином часу стан блоку міняється, і він стає непомітним для людини. Зазвичай це відбувається після того, як подія, що викликала його появу, втрачає актуальність або відбувається звикання. Людина може звикати до образ, принижень і інших нестерпних ситуацій особистісного плану, накопичуючи все більше і більше блоків у своєму тілі. Причинами блоків може також служити страх або негативна риса характеру, з якою людина не бореться, вважаючи, що її не можна змінити, або звикає до неї.

Перенісши психологічне потрясіння і звикнувши до блоку, людина виробляє в собі певні переконання і ставлення до навколишнього світу, і це впливає на все її подальше життя, а блоки стають невід’ємною частиною її особистості. Варто також зауважити, що блоки рідко оселяються на самоті, і якщо з’явився один, то виникнуть і інші, а в сукупності вони складаються в мережу блоків, яка і стає основою даної особистості.

Блоки в тілі людини з’являються не у випадкових місцях, а тільки в тих, де безпосередньо сталося блокування енергії. Наприклад, якщо людина стримала бажання висловитися, то енергія застопорюється в області гортані, губ і скул, викликаючи неприємні відчуття в цих ділянках. Якщо ж вона придушила ридання, то енергія збереться в області чола, очей і стисне грудну клітку. Якщо людина береться за справу, від якої хотіла відмовитися, то відчуває ниючий біль у плечах і шлунку.

Стримуючи емоції і переживання, людина створює в собі блоки. І коли вона потрапляє в аналогічну ситуацію, то поводиться таким же чином, і нові блоки нашаровуються один на одного.

Що потрібно для зняття блоків в людському тілі

Щоб звільнити себе від блоків на фізичному рівні, необхідно практикувати асани. Для позбавлення від блоків на рівні розуму, потрібно працювати зі свідомістю. Тільки комплексне зняття блоків на фізіологічному і ментальному рівнях дасть повне звільнення, тому важливо виконувати йогічні практики і регулярно займатися очищенням свого розуму.


  ПОДПИСЫВАЙТЕСЬ НА НАШИ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛЫ О ЗДОРОВЬЕ ПО АЮРВЕДЕ  🙏 Ayurveda_UA

АЮРВЕДА UA
https://t.me/ayurvedaua

Первый Телеграм канал на украинском языке о здоровом образе жизни с помощью Аюрведы и других восточных медицинских систем. Самая выборочная и полезная, интересная и актуальная информация для достижения идеального здоровья.

Ayurveda_Portal

АЮРВЕДА ПОРТАЛ
https://t.me/ayurveda_rosa

Наш второй, международный русскоязычный Телеграм-канал для любителей аюрведы всего мира. Двуязычным согражданам рекомендуем подписаться на оба канала.

Вы узнаете много интересного и полезного : статьи, видео, интервью, афоризмы, рекомендации, рецепты вегетарианской кухни, и все то, что поможет вам получить проверенные тысячелетние знания о психическом и физическом здоровье человека.

Аюрведа – древнейшая наука не только о том, как жить без болезней, но и о том, как стать эффективным и счастливым. Уникальное знание себя, работы тела, которое полезно для вас. Наверное, самая важная информация в нашей жизни.

Переходите по ссылкам, знакомьтесь с секретами аюрведы. Обязательно подписывайтесь, будьте здоровы и счастливы, дорогие друзья!

Автор: Роса ТВ
Теги
Депрессия отменяется: 10 советов из бестселлера Ричарда О’Коннора
Организованность
Федор Фомин: "Как создать успешную семью"
Последние слова Стива Джобса
Как не болеть? Определены слова, программирующие болезни тела.
50 оттенков стыда
Первый шаг к любви – это благодарность
Экхарт Толле: 9 практик, которые изменят вашу жизнь
Эти 5 фактов о мозге изменят вашу жизнь
Гордыня — огромная воронка потери энергии!
Николай Дидух: Гражданский брак: за и против. Часть 2: Мужской аспект
Что такое энергия и как ее черпать из космоса?
Три техники медитации
Хватит себя "добивать" или как стать эффективной поддержкой самому себе
Где живут наши эмоции
99% — это сложно. 100% — это легко

Login


Lost your password?

РОСА ТВ - МІЖНАРОДНИЙ ПОРТАЛ ЗДОРОВЬЯ, АЮРВЕДИ ТА ДУХОВНИХ ПРАКТИК

 Виберіть, будь-ласка, мову перегляду та закрийте вікно хрестиком

  EnglishFrenchGermanItalianPolishRussianSpanishUkrainian