Главная » Женская рубрика » Здоровая кухня » Гречка — їжа богів?

Гречка — їжа богів?

Гречка — це один з корисних продуктів для здоров’я людини. У ній міститься колосальна кількість вітамінів, мікроелементів і білків. З гречки готують тисячі різних страв, які не тільки поживні, але і дуже смачні. Користь і шкода гречки не раз ставали об’єктами вивчення різних досліджень. Та вона витримала випробування з гідністю — користь гречки сьогодні вже не заперечується жодним людиною.

З гречки можна приготувати відмінні страви, які просто не замінні в раціоні вегетаріанців. За своєю поживністю гречка поступається хіба тільки бобовим. Гречка з успіхом може замінити м’ясо в раціоні людини. Доведено, що регулярне її вживання позитивно впливає на кровообіг, обмінні процеси і навіть стабілізує роботу серця.

Користь гречки була відома з давніх часів. До нас вона потрапила з Греції, де спочатку її культивуванням займалися монахи. Деякі монахи вважали гречку їжею грецьких богів. Звідси і виникло специфічну назву всіма улюбленої гречки. Ченці знали про дивовижні властивості цього злаку, і користь гречки для них була безсумнівна. Особливо цю рослину рекомендували в їжу людям, що зазнають постійні моральні та фізичні навантаження. Гречка здатна швидко наситити людину і допомогти їй відновити втрачені сили.

Гречка

Гречка — їжа богів?

Шкода гречки — поняття відносне. Звичайно, не варто харчуватися виключно цим продуктом, нехтуючи іншими корисними продуктами харчування. В раціоні людини обов’язково повинні бути присутніми молочні продукти, свіжі овочі і фрукти, морепродукти, інші злакові. Саме в поєднанні з іншими продуктами користь гречки для організму людини стає найбільш істотна. До речі, гречка — це один з продуктів харчування, який досі не піддавався генетичній модифікації. При вирощуванні — використовуються хімічні сполуки і пестициди, а значить, це — дійсно екологічно чистий продукт.

Користь і шкода гречки особливо активно обговорюється тими, хто намагається позбутися зайвої ваги. Доведено, що 7-10 днів гречаної монодієти не тільки допоможуть скинути ненависні кілограми й сантиметри, а й сприятимуть зміцненню і оздоровленню організму в цілому.


  ПОДПИСЫВАЙТЕСЬ НА НАШИ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛЫ О ЗДОРОВЬЕ ПО АЮРВЕДЕ  🙏 Ayurveda_UA

АЮРВЕДА UA
https://t.me/ayurvedaua

Первый Телеграм канал на украинском языке о здоровом образе жизни с помощью Аюрведы и других восточных медицинских систем. Самая выборочная и полезная, интересная и актуальная информация для достижения идеального здоровья.

Ayurveda_Portal

АЮРВЕДА ПОРТАЛ
https://t.me/ayurveda_rosa

Наш второй, международный русскоязычный Телеграм-канал для любителей аюрведы всего мира. Двуязычным согражданам рекомендуем подписаться на оба канала.

Вы узнаете много интересного и полезного : статьи, видео, интервью, афоризмы, рекомендации, рецепты вегетарианской кухни, и все то, что поможет вам получить проверенные тысячелетние знания о психическом и физическом здоровье человека.

Аюрведа – древнейшая наука не только о том, как жить без болезней, но и о том, как стать эффективным и счастливым. Уникальное знание себя, работы тела, которое полезно для вас. Наверное, самая важная информация в нашей жизни.

Переходите по ссылкам, знакомьтесь с секретами аюрведы. Обязательно подписывайтесь, будьте здоровы и счастливы, дорогие друзья!

Автор: Роса ТВ
Теги
8 причин заняться медитацией
Жгучая аджика с базиликом
Как остановить сердечный приступ в течение минуты. Средство, которое всегда должно быть под рукой!
Рис с кокосовыми сливками и манго
ВЕСЕННИЕ РЕКОМЕНДАЦИИ АЮРВЕДЫ: Питание
Цукини, фаршированные киноа
Музыкотерапия
Как улучшить состояние волос: anti-age уход
Холестериновая революция: ученые реабилитировали жир и нашли реальный источник атеросклероза
Яншен: китайское искусство не болеть и долго не стареть
Ку Фан - волшебная точка от лишнего веса
Салат со спаржей, клубникой и моцареллой
5 действий, которые помогают нервным клеткам восстанавливаться
Мезе из запеченных овощей с йогуртовым соусом
Влияние эфирных масел на ауру, биоэнергию и эмоции
Как быстро заснуть в условиях постоянной тревоги: советы психолога

Login


Lost your password?

РОСА ТВ - МІЖНАРОДНИЙ ПОРТАЛ ЗДОРОВЬЯ, АЮРВЕДИ ТА ДУХОВНИХ ПРАКТИК

 Виберіть, будь-ласка, мову перегляду та закрийте вікно хрестиком

  EnglishFrenchGermanItalianPolishRussianSpanishUkrainian