Главная » Женская рубрика » Здоровая кухня » Оливкова олія — ключ до молодості

Оливкова олія — ключ до молодості

За останній час оливкова олія стала досить «модним» продуктом. Про неї говорять у багатьох телепередачах, присвячених правильному харчуванню. І напевно кожний, хто турбується про своє здоров’я, хоче випробувати на собі її цілющий ефект.

Оливкова олія як харчовий продукт

Оливкова олія повністю зберігає вітаміни, смак, корисні властивості та аромат оливок. Вона є єдиним рослинним маслом, яке можна вживати в чистому вигляді. До того ж олива є потужний антиоксидантом, який здатний нейтралізувати вільні радикали, перешкоджаючи окисленню. Антиоксиданти виробляє і сам організм, але ми можемо допомогти йому, отримуючи їх з їжею.

Відомо, що жителі Середземноморських країн мають більшу тривалість життя і менше хворіють серцевими захворюваннями, ожирінням і раком. Причина цього — «здорове» джерело жирів, а саме — оливкова олія. Жителі середземномор’я не тільки готують на оливковій олії, але й заправляють нею супи і салати, а також використовують замість вершкового масла.

Оливкова олія як кометичний продукт

Оливкова олія — смачна та корисна альтернатива соняшниковій, коли йдеться про приготування їжі. Однак, коли говорити про косметичні рецепти — вона дійсно незамінна. Це обумовлено тим що у її склад входить багато вітамінів, зокрема вітамін А, Е, які відповідають за зволоження шкіри, її еластичність та усунення запальних процесів.

Найпростіше її застосування: підігрійте невелику кількість оливкової олії, умочіть у ній ватний тампон чи диск та нанесіть на попередньо очищену шкіру обличчя та шиї. Через 2-3 хвилини змийте теплою водою.

Живильну маску для чутливої шкіри можна приготувати, змішавши ½ банана і ½ подрібненого огірка і додавши 2 ст. л. оливкової олії. Через 30 хв. змити прохолодною водою.

Оливкова олія — це чудовий демакіяж. Вона не тільки видалить косметику, але і усуне лущення, запалення, перешкодить утворенню передчасних зморшок. Це засіб підходить як для сухої, так і для жирної проблемної шкіри.

Для видалення макіяжу необхідно щедро змочити у теплому маслі ватний тампон та ретельно протерти ним шкіру. Якщо ця процедура виконується перед сном, масло, що залишилося на обличчі, можна не змивати до ранку.

Також чимало лікарів радять наносити оливкову олію на шкіру для запобігання шкідливому впливу ультрафіолетових променів перед або після того як ви побуваєте на сонці.

Масло якнайкраще підійде для догляду за шкірою рук, особливо якщо вона суха. Для цього перед сном вмасуйте пів столової ложки в попередньо очищену шкіру і надіньте на ніч бавовняні рукавички.

Тож, як показує практика оливкова олія незамінний помічник як в приготуванні їжі, так і в косметичних цілях. Головне не лінуватися, полюбити себе і систематично доглядати за своєю шкірою. Результат не забариться!


  ПОДПИСЫВАЙТЕСЬ НА НАШИ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛЫ О ЗДОРОВЬЕ ПО АЮРВЕДЕ  🙏 Ayurveda_UA

АЮРВЕДА UA
https://t.me/ayurvedaua

Первый Телеграм канал на украинском языке о здоровом образе жизни с помощью Аюрведы и других восточных медицинских систем. Самая выборочная и полезная, интересная и актуальная информация для достижения идеального здоровья.

Ayurveda_Portal

АЮРВЕДА ПОРТАЛ
https://t.me/ayurveda_rosa

Наш второй, международный русскоязычный Телеграм-канал для любителей аюрведы всего мира. Двуязычным согражданам рекомендуем подписаться на оба канала.

Вы узнаете много интересного и полезного : статьи, видео, интервью, афоризмы, рекомендации, рецепты вегетарианской кухни, и все то, что поможет вам получить проверенные тысячелетние знания о психическом и физическом здоровье человека.

Аюрведа – древнейшая наука не только о том, как жить без болезней, но и о том, как стать эффективным и счастливым. Уникальное знание себя, работы тела, которое полезно для вас. Наверное, самая важная информация в нашей жизни.

Переходите по ссылкам, знакомьтесь с секретами аюрведы. Обязательно подписывайтесь, будьте здоровы и счастливы, дорогие друзья!

Автор: Роса ТВ
Теги
Индийский овощной плов с зеленым горошком
Секреты осеннего питания
Идеальный завтрак: шоколадный пудинг с авокадо
Чудо 7 продуктов, которые очищают организм лучше любых лекарств
Лучшие противопаразитарные растения — это необходимо знать!
ВЕСЕННИЕ РЕКОМЕНДАЦИИ АЮРВЕДЫ: Питание
Секретный напиток, который поможет согнать жир с живота и сделать его более плоским всего за 5 дней
Паста с овощами и лимонным соусом
Аюрведа: подавление потребностей и экология организма
Аюрведа на каждый день. Геннадий Кирица. День 2, часть 2
Фруктовый салат с йогуртом и савоярди
Ку Фан - волшебная точка от лишнего веса
Йога и Аюрведа как единая совершенная система искусства жизни
7 продуктов афродизиаков, которые можно купить в магазине
Голод и аппетит – есть ли… разница?
Как снять стресс и тревогу с помощью музыки и медитации

Login


Lost your password?

РОСА ТВ - МІЖНАРОДНИЙ ПОРТАЛ ЗДОРОВЬЯ, АЮРВЕДИ ТА ДУХОВНИХ ПРАКТИК

 Виберіть, будь-ласка, мову перегляду та закрийте вікно хрестиком

  EnglishFrenchGermanItalianPolishRussianSpanishUkrainian