Главная » Здоровье » Практики » Вправи для розширення зони комфорту

Вправи для розширення зони комфорту

Замість того, щоб перебувати в постійному очікуванні реалізації бажань — розширюйте зону комфорту. Як тільки бажане увійде до зони вашого комфорту — воно моментально реалізується. Все, що потрібно — це регулярно здійснювати практики, що будуть розширяти зону комфорту. Ми підготували кілька вправ для вас:

Відвідування музею

Пройдіться по виставках і музеях. Знайдіть експонати, які вам подобаються. Затримайтеся біля них і детально вивчіть. Зверніть увагу на їх форму, поєднання кольору, якість роботи і використаного матеріалу. Потім не поспішаючи обійдіть всю експозицію ще раз, але тепер так, ніби ви знаходитесь у себе вдома, а всі виставлені картини, меблі та начиння — це експонати з ваших особистих колекцій. Наприкінці візиту задайтеся питанням, як би ви почувалися, якби бачили ці речі в своєму будинку кожен день? Якщо в якому-небудь місці виконання вправи ви відчували сором і незручність, то повторіть цю вправу на наступного тижня ще раз. І так до тих пір, поки в кінці відвідування музею ви не будете почувати себе природно.

В готелі

Оберіть найкращий готель в своєму місті. Зайдіть в хол і сядьте на одне з вільних крісел. Проведіть там близько години. Якщо до вас підійде хтось із співробітників готелю і запропонує свою допомогу, скажіть у відповідь, що у вас призначена зустріч зі знайомим, який тут зупинився, і що ви просто посидите і почекаєте його тут. Мета та ж, що і в першій вправі, — досягти відчуття внутрішнього затишку від перебування в даній обстановці. Практикуйте розділення уваги, намагайтеся розслабитися і відпочити, поки ви сидите в кріслі. Якщо на вас будуть находити хвилі страху і неприємних відчуттів, озирніться навколо, подивіться на обличчя постояльців, службовців. Зверніть увагу, що, крім вас самих, до вас нікому немає діла. Зупиняйте уяву. Підтримуйте присутність, вивчайте при цьому інтер’єр, зверніть увагу на деталі оздоблення вестибюля, освітлення, уніформу співробітників тощо. Уявіть, що ви — тутешній постоялець.

Наприкінці вправи спокійно встаньте з крісла і не поспішаючи вийдіть з готелю. Якщо під час виконання вправи ви відчували себе некомфортно, то повторіть її наступного тижня в іншому місці — і так до тих пір, поки перебування в дорогий обстановці не стане для вас природним і приємним.

В магазині

Виберіть великий магазин, в якому продається дорогий одяг, меблі, предмети інтер’єру тощо. Постарайтесь провести в ньому не менше півгодини. Огляньте товари і подивіться, які з них вам сподобалися. Якщо ви знайшли таку річ, підійдіть до неї та оцініть якість тканини, якість пошиття та оздоблення, фасон і колір.

У ході виконання вправи не дивіться на цінники і не задавайтесь питанням про вартість. Мета вправи полягає в тому, щоб знайти речі, які вам насправді подобаються. Ви прийшли в магазин не для того, щоб купувати, а для того, щоб вибрати.

Якщо продавець запропонує вам поміряти те, що вам сподобалося, не відмовляйтеся. Приміряйте річ. Подивіться, як вона на вас сидить. Задайте продавцю кілька питань з приводу товару, але не цікавтеся його ціною. Коли завершите примірку, не вішайте товар на місце самі, а віддайте його продавцю зі словами подяки.

Ходіть по магазину так, немов ви в музеї, в якому вам дозволили помацати і приміряти експонати. Задайтесь питанням, а як би виглядала та чи інша річ у вашому домі? Постарайтеся прийти до відчуття природного комфорту від перебування в подібному магазині.

Якщо ви відчували себе дуже незручно, то на наступному тижні підіть в магазин класом нижче. Коли ви почнете комфортно себе почувати в тих магазинах, підніміть для себе планку і ходіть по дорогих магазинах до тих пір, поки не почнете відчувати себе в них природно.

Проба наосліп

Для виконання вправи можна заручитися допомогою ваших друзів або домашніх. Її сенс у тому, щоб, не дивлячись на етикетки і не знаючи виробника, вибрати серед ряду однотипних продуктів або товарів те, що вам дійсно подобається. Наприклад, пробу наосліп можна влаштовувати для різних сортів сиру, чаю, кави, алкоголю, парфумів, тканин тощо.

Тема місяця

Виберіть цікаву для вас тему на місяць. Збирайте протягом місяця образи і картинки, пов’язані з цією темою. Якщо тема — «тропічні острови», то збирайте картинки з тропічними островами. Якщо тема — «фотомоделі», то відбирайте картинки з тими фотомоделями, які вам більше подобаються. Виберіть ті зображення, які вам ближче всього. Детально їх вивчіть. Відберіть п’ять найбільш вподобаних. Подібний досвід можна провести і з музичними записами, вибираючи серед стилів музики і виконавців те, що вам ближче всього.

Старайтесь кожного дня виходити за рамки вашої зони комфорту. Кожен день робіть щось таке, чого ви не робили до цього, щось, що здається вам «складним», але насправді — є просто незвичним для вас, таким, що не вписується у вашу зону комфорту. Одягайте, що не одягали раніше. Вітайтеся незвично, вчіть нові мови, куштуйте нові страви, слухайте нову музику, знайомтесь з новими людьми. Перемагайте себе, розбивайте свою шкарлупу і виходьте у нову психічну реальність. Так ви отримаєте більше задоволення від життя! З цього взагалі і починається ваше справжнє життя.


  ПОДПИСЫВАЙТЕСЬ НА НАШИ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛЫ О ЗДОРОВЬЕ ПО АЮРВЕДЕ  🙏 Ayurveda_UA

АЮРВЕДА UA
https://t.me/ayurvedaua

Первый Телеграм канал на украинском языке о здоровом образе жизни с помощью Аюрведы и других восточных медицинских систем. Самая выборочная и полезная, интересная и актуальная информация для достижения идеального здоровья.

Ayurveda_Portal

АЮРВЕДА ПОРТАЛ
https://t.me/ayurveda_rosa

Наш второй, международный русскоязычный Телеграм-канал для любителей аюрведы всего мира. Двуязычным согражданам рекомендуем подписаться на оба канала.

Вы узнаете много интересного и полезного : статьи, видео, интервью, афоризмы, рекомендации, рецепты вегетарианской кухни, и все то, что поможет вам получить проверенные тысячелетние знания о психическом и физическом здоровье человека.

Аюрведа – древнейшая наука не только о том, как жить без болезней, но и о том, как стать эффективным и счастливым. Уникальное знание себя, работы тела, которое полезно для вас. Наверное, самая важная информация в нашей жизни.

Переходите по ссылкам, знакомьтесь с секретами аюрведы. Обязательно подписывайтесь, будьте здоровы и счастливы, дорогие друзья!

Автор: Роса ТВ
Теги
Саморозвиток чи повчання інших?
Ипотерапия
"10 тезисов": Ненасилие
15 доказательств, что вы выбрали правильного мужчину
10 принципов успеха по ведам
30 уроков, которые нужно выучить до сорока (чтобы чувствовать себя очень хорошо после)
Оксана Юхимович: Cемья и ее законы. Ч. 2
Элизабет Фаррелли: Мы не научили детей быть счастливыми
Встретить зиму: список хорошего настроения
Обида - последствие гордыни и неумения общаться
Биолог и нейролингвист Татьяна Черниговская: "Мир может оказаться галлюцинацией"
Психосоматика: Спина — место, куда мы помещаем все, на что у нас нет желания смотреть
Что делать, если вы не любите свое тело
Наталья Грэйс: "Как человек проявляет себя в мелочах – таков он и есть!"
Смелость быть несовершенным – о погоне за правотой и страхе совершать ошибки
Разгрузить голову: три эффективных упражнения

Login


Lost your password?

РОСА ТВ - МІЖНАРОДНИЙ ПОРТАЛ ЗДОРОВЬЯ, АЮРВЕДИ ТА ДУХОВНИХ ПРАКТИК

 Виберіть, будь-ласка, мову перегляду та закрийте вікно хрестиком

  EnglishFrenchGermanItalianPolishRussianSpanishUkrainian